Home Geen categorie 8 jarige komt naar school met een bevroren hoofd, wanneer leraar nog...

8 jarige komt naar school met een bevroren hoofd, wanneer leraar nog beter kijkt breekt zijn hart

Het bijwonen van school is belangrijk voor elk kind. Het is een plek voor hen om te leren en zich voor te bereiden op hun toekomst.

Maar helaas zijn er miljoenen kinderen over de hele wereld die niet naar school kunnen gaan, of gedwongen zijn om in vreselijke omstandigheden te gaan.

Deze foto van een Chinese jongen met een bevroren koppie op weg naar school verspreidt zich als wild vuur over het internet. Het is onmogelijk om er niet door geraakt te worden – en ik vond het belangrijk om dit beeld te delen en een moment te nemen om na te denken.

De 8-jarige Wang Fuman woont in de provincie Xinjie in China.

Omdat zijn moeder hem verliet en zijn vader gedwongen werd om naar een grote stad te verhuizen, woonde de jongen bij zijn grootmoeder.

Wang Fuman woont nu 5 kilometer van zijn school vandaan, wat betekent dat hij elke dag uren moet lopen om er heen en terug te gaan. En sinds de winter is ingetrokken en de temperatuur is gedaald, is het nog moeilijker dan normaal voor Wang om zijn weg naar school te vinden. De temperatuur daalt vaak tot -9 graden celcius.

Verspreid als een lopend vuurtje

De directeur van de jongensschool besloot enkele foto’s op sociale media te plaatsen om de moeilijke omstandigheden te laten zien waaronder veel van zijn studenten leven.

En de laatste foto die de opdrachtgever van Wang Fuman heeft geüpload, heeft zich als een lopend vuurtje verspreid. De foto laat zien hoe het hoofd van de kleine jongen volledig bevroren is. Zijn wenkbrauwen zijn bevroren en zijn wangen branden van de kou. De directeur legt uit dat de jongen besloot om naar school te gaan in het extreme weer omdat hij een toets had, meldt Noticias Caracol.

Gedisciplineerd

De kleine jongen was vastbesloten om op tijd klaar te zijn voor de toets, ondanks de kou. Zijn handen waren bevroren terwijl hij het examen afrondde.

Wang Fuman laat zien hoe gedisciplineerd hij is en hoeveel hij om zijn opleiding geeft. Ik hoop echt dat deze foto’s ertoe kunnen leiden dat hij wat hulp krijgt, zodat hij zonder dergelijke uitdagende omstandigheden naar school kan.

Alle kinderen verdienen het om naar school te gaan, en alle kinderen moeten hun weg er naartoe kunnen vinden in aanvaardbare omstandigheden. Gelieve te delen als je het hiermee eens bent.