Home Geen categorie ‘Steenrijk, Straatarm’ ontroert veel mensen met nieuwste aflevering

‘Steenrijk, Straatarm’ ontroert veel mensen met nieuwste aflevering

Het programma Steenrijk, Straatarm kent wel vaker ontroerende momenten. Maar de laatste aflevering bracht heel veel emoties los bij kijkers.

SBS6 begon in 2017 met het uitzenden van het eerste seizoen van Steenrijk, Straatarm. Het succesvolle programma is inmiddels aan het derde seizoen bezig.

De nieuwste aflevering maakte een hoop emoties los met het verhaal van de familie te Winkel.Het gezin woont in het dorpje Zelhem (Achterhoek). Vader Robert woont daar met zijn vier kinderen, drie zoons en een dochter. Vijf jaar geleden, na een huwelijk van 12 jaar, scheidde de vader en bleef hij achter met de zorg voor de kinderen en een schuld van 70.000 euro.

Mede door de scheiding en de fulltime zorg voor de kinderen ging zijn kledingwinkel failliet. Het gezin moet rondkomen met 70 euro per week. Ondanks deze moeilijke financiële omstandigheden laten de beelden zien dat het gezin er het beste van probeert te maken.

Ze ruilden een weekje met Lorenzo en Gaston uit Leiden, die daar twee succesvolle boetiekhotels runnen.

De Leidenaren moeten het een weekje met 70 euro doen, maar daarvan plaatsen ze de helft direct weer terug in de pot. Het gezin van vijf moet elke week rondkomen van 70 euro, dan moeten zij het met zijn tweeën met de helft doen, vindt Lorenzo. Als de familie te Winkel ziet dat hun budget 1300 euro is, valt het even stil.

De aflevering bevat vele prachtige en ontroerende momenten. Lorenzo en Gaston organiseren zelfs een bingo om het gezin financieel een beetje te helpen.

Toen iedereen samen kwam, vertelde Lorenzo dat zij zich hadden gerealiseerd hoe moeilijk Robert het heeft, „Eigenlijk ben je de hele week bezig met overleven in plaats van dat je eigenlijk met leven bezig bent.” Robert antwoordde in tranen „Ik ben jullie heel dankbaar.”

Hieronder is een fragment te zien uit de aflevering. Op sociale media vertelden mensen dat ze snikkend naar de buis keken. Inmiddels is er ook een doneeractie opgericht om het gezin een steuntje in de rug te geven.