Beelden van de in elkaar stortende Notre-Dame, dit is de oorzaak van de brand:

De brand in de beroemde Parijse kathedraal Notre-Dame is onder controle. De brandweer heeft ongeveer acht uur moeten blussen voor het zover was. Ze is nu nog druk met nablussen van de iconische kerk. Het vermoeden bestaat dat het vuur is ontstaan bij renovatiewerkzaamheden. De oorzaak moet nog worden onderzocht. Op tal van internetfilmpjes was te zien dat vlammen uit het dak van de gotische kerk sloegen, het eerst in een deel dat in de steigers stond. Het vuur verspreidde zich door de houten kapconstructie. Een spits die snel in lichterlaaie raakte, stortte in.

Oorzaak en renovatie

De Franse miljardair François-Henri Pinault stelt alvast 100 miljoen euro beschikbaar voor de wederopbouw van de deels door brand verwoeste Notre-Dame. Hier de meest bizarre beelden van de brand: